Terrassa va mobilitzar-se ahir per mostrar la seva indignació i consternació per la mort ahir dimecres d'una veïna del municipi a mans del seu marit que, posteriorment, es va entregar a la policia. A les 12 del migdia, van fer-se cinc minuts de silenci en la seva memòria al CAP Terrassa Est, on treballava.

L'acte va ser presidit per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la consellera de Salut, Alba Vergés, que va reclamar «lluitar amb totes les armes disponibles contra la xacra de la violència de gènere». Una hora després, uns 200 veïns i veïnes de Terrassa van concentrar-se a les portes de l'Ajuntament, on va llegir-se un manifest i va fer-se un minut de silenci com a mostra de condol. També va recordar-se la dona morta a l'Hospital de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú, on des de fa uns anys feia guàrdies els caps de setmana.

Malgrat que ahir van fer-se actes de condemna a diferents punts de la ciutat de Terrassa, els més significatius van ser els que s'han fet al CAP Terrassa Est, on treballava l'Eva, la dona morta a mans del seu marit, i a les portes de l'Ajuntament de la ciutat.

La consellera de Salut va condemnar enèrgicament aquesta nova mort per violència masclista. La consellera va mostrar tot el seu suport i consol tant a la família de la víctima com a tots els seus companys i companyes de feina. Vergés va destacar la necessitat de lluitar de forma «unitària i amb totes les armes possibles» contra la violència masclista.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va assegurar que la ciutat «està de dol» davant aquesta nova mort d'una dona a mans de la seva parella. Com la consellera Vergés, l'alcalde va reclamar la màxima unitat entre administracions per frenar les morts per violència de gènere. Ballart va explicar que els serveis socials del consistori s'han posat al servei de la família per acompanyar-la i ajudar-la a superar un tràngol difícil d'assimilar, especialment per a les dues filles menors d'edat de la víctima.

Una hora després de la concentració davant el CAP Terrassa Est, unes 200 persones van concentrar-se davant l'Ajuntament, on tots els grups del consistori van fer un minut de silenci en memòria de l'Eva. També va llegir-s'hi un manifest de condemna.