La Comissió Europea ha assumit que el Regne Unit sortirà de la Unió Europea el proper 31 d'octubre després de «prendre nota» del «compromís» del nou primer ministre britànic, Boris Johnson, en aquest sentit.

«La nostra hipòtesi de treball és que el Regne Unit surti de la UE el 31 d'octubre. Hem pres nota del compromís del primer ministre Johnson també en aquest sentit», va explicar en roda de premsa la portaveu de l'Executiu comunitari, Natasha Bertaud.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va felicitar Johnson dijous pel seu nomenament i li va traslladar que el Tractat de Retirada acordat amb la seva antecessora «és el millor i únic possible».

La portaveu comunitària va explicar que Juncker li va reiterar la disposició de l'executiu comunitari «d'analitzar qualsevol idea plantejada pel Regne Unit, sempre que sigui compatible amb l'Acord de Retirada».

Johnson va afirmar que per «aconseguir un acord» és necessari «abolir la salvaguarda per evitar una frontera dura entre Irlanda del Nord i Irlanda», i va recordar que el Tractat de Retirada «ha estat rebutjat tres vegades pel Parlament i no serà aprovat en la seva redacció actual».