La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir ahir, al voltant de la una del migdia, un home acusat d'agredir sexualment una dona a la capital catalana, segons va confirmar un portaveu municipal. La víctima va aconseguir demanar ajuda, segons va informar la SER, i els agents van arrestar el sospitós a l'interior d'un vehicle.

El detingut de 45 anys va intentar fugir amb el cotxe i va topar contra diversos vehicles al mateix Parc Esportiu abans de ser detingut. La víctima, que tornava d'un festival de la zona del Fòrum, va denunciar haver patit una agressió sexual i cops, segons la mateixa emissora.

Dades alarmants

A Barcelona s'han denunciat 330 delictes d'agressions i abusos sexuals durant el primer semestre de l'any, segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra. La xifra suposa un 6% més que el mateix període de l'any anterior.

L'últim cas conegut és el d'una dona que va denunciar que havia estat retinguda durant dos dies en una espècie de descampat al Poblenou, on quatre homes la van violar presumtament. La policia catalana va detenir tres sospitosos i una dona que també hauria participat en l'agressió sexual. El jutjat d'instrucció 29 de Barcelona que va veure el cas va decretar la llibertat provisional, amb compareixença setmanal, retirada de passaport i prohibició de sortir del país per a tots els arrestats.

La inseguretat a Barcelona ha crescut tant en els darrers mesos que fins i tot existeixen grups de veïns que han decidit organitzar-se per crear patrulles de vigilància.