L'aeroport del Prat pateix retards tant en les sortides com les arribades d'avions a causa de la intensa pluja que ha caigut sobre la pista i que a més, ha obligat a aturar les operacions durant uns 30 minuts a les 12.53 hores. A més, la vaga de personal de terra d'Ibèria fa que els treballadors que fan els serveis mínims, considerats "abusius" pel sindicat UGT, estiguin complint estrictament i amb cert el seu horari, funcions i procediments, cosa que pot provocar que la feina, sobretot de 'handling' i revisió de les cabines dels avions, es faci més lentament. Per això, es preveu que els retards es vagin acumulant i siguin importants a partir de la tarda i el vespre.

Els serveis mínims del 70% marcats per Foment 'protegeixen' bona part dels vols a les illes Balears i Canàries, els vols domèstics amb una alternativa de transport superior a 5 hores i bona part dels vols internacionals. Del miler de vols previstos per aquest dissabte, se n'han cancel·lat 62, segons Ibèria i Aena, però el sindicat convocant considera que se'n podrien cancel·lar al voltant d'un centenar.

El personal de serveis mínims, però, treballa amb cert zel complint escrupolosament els protocols de la seva feina, no ampliant la jornada i només fent els vols que se'ls han assignat prèviament. Dels que poden fer vaga, un 85% l'estan seguint, segons UGT.

Els petits retards es van acumulant, cosa que la pluja ha agreujat, i això provocarà que al vespre puguin arribar a ser de fins a 5 hores, segons els sindicats.

Una quinzena de vaguistes s'han concentrat a la zona d'arribades de l'aeroport a partir de les 12 i fins les 14 hores, aproximadament, per mostrar les seves reivindicacions d'ampliar plantilla i estabilitzar l'actual.