Almenys 23 persones van resultar ferides, dues d'elles de gravetat, després dels nous enfrontaments d'ahir entre policia i manifestants al territori xinès de Hong Kong, on les protestes inicials contra una polèmica llei d'extradició a Xina han escalat fins a esdevenir un rebuig a la classe governant que actua a les ordres de Pequín.

Les protestes d'ahir es van concentrar a Yuen Long, al nord de l'illa de Hong Kong, i escenari la setmana passada d'una agressió efectuada contra els manifestants per suposats membres de la màfia xinesa que, segons els organitzadors de les protestes, actuen amb la connivència de la policia. Almenys 45 persones van resultar ferides en aquells incidents, inclòs el diputat opositor Lam Cheuk Ting.

Els organitzadors de la protesta, el Front Civil per als Drets Humans, han acusat les autoritats de Hong Kong d'emprar a aquests «matons» des de la Revolució dels Paraigües de 2014 per sufocar la dissidència.

El Govern va emetre un comunicat que condemnava enèrgicament els manifestants per violar la pau i la llei. Va afegir que la Policia prendria mesures serioses contra aquells manifestants que es comportin de manera violenta.