Els integrants de la minoria rohingya exiliats de Birmània per la persecució dels militars podran sol·licitar la ciutadania, encara que amb certes limitacions, si decideixen tornar al país, segons va proposar ahir el secretari permanent d'Afers Exteriors birmà, U Myint Thu. Els fills dels rohingya que retornin sí que podran gaudir de la ciutadania de ple dret.

El diplomàtic es troba a Bangladesh, on centenars de milers de rohingyas s'han escapat del que, segons agències humanitàries de Nacions Unides i ONGs com Amnistia Internacional, es tracta d'una campanya d'extermini iniciada per l'Exèrcit birmà.

Els militars argumenten que es tracta simplement d'una operació contra grups separatistes rohingya que exigeixen l'autonomia del seu estat d'origen, Rajine.

En total van ser gairebé 750.000 musulmans rohingya que van creuar a Bangladesh durant la repressió militar que va començar a l'agost de 2017.

Birmània va retirar als musulmans rohingya la seva ciutadania el 1982 després d'aprovar una nova llei de ciutadania que els va etiquetar com «immigrants il·legals de Bangladesh».