El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha rebutjat la crida dels comuns per renegociar un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem perquè, va assegurar, «ja és massa tard».

En roda de premsa, Illa va tancar la porta a renegociar una coalició durant l'estiu i va insistir que la via més adequada a partir d'ara és la del Govern «a la portuguesa», per la qual el PSOE estaria en un executiu en solitari però amb suport parlamentari i programàtic d'Unides Podem.

Pocs minuts després que el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, cridés el PSC i el seu líder, Miquel Iceta, a jugar un paper clau per desencallar la situació, Illa va assenyalar que li hagués agradat escoltar els comuns «la setmana passada» demanant al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, donar suport al candidat socialista Pedro Sánchez. «Quan fou mort el combregaren», va afegir el polític del PSC.

«Nosaltres pensem que vist el rebuig (del secretari general de Podem) Pablo Iglesias i Unides Podem al govern de coalició que vam proposar els socialistes, la via que s'obre ara com apunta IU és un govern a la portuguesa, amb suport parlamentari i programàtic d'Unides Podem», va afirmar.

Sobre la possibilitat que el PP o Cs s'abstinguessin per facilitar la investidura de Pedro Sánchez, Illa va considerar ahir que això equival a «explorar cap a la dreta» nous suports.