30 de juliol de 2019
30.07.2019
Regió7

Interior hauria pagat a mossos amb fons reservats per informar sobre l'1 d'octubre

29.07.2019 | 23:33
Interior hauria pagat a mossos amb fons reservats per informar sobre l'1 d'octubre

El ministeri de l'Interior va utilitzar fons reservats per pagar confidents dins del cos dels Mossos d'Esquadra a canvi d'informació sobre l'1-O, segons va recollir aquest dilluns El Mundo. Concretament, aquesta informació s'ha elaborat a partir dels documents que l'executiu espanyol ha enviat a l'Audiència Nacional, en el marc de la instrucció del cas Kitchen, sobre les activitats de l'excomissari Villarejo per espiar i robar documentació a l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Aquestes sortides de diners de fons públics estaven comptabilitzades amb el concepte genèric «Mossos» i van ser autoritzades per la Direcció Adjunta Operativa (DAO) i la Secretaria d'Estat de l'executiu de Mariano Rajoy.

La documentació, segons El Mundo, posa de manifest que el ministeri de l'Interior feia pagaments sistemàtics a membres dels Mossos, perquè informessin l'Audiència Nacional, des de l'interior del cos, sobre els plans dels principals comandaments que, suposadament, col·laboraven amb la Generalitat per impulsar el procés independentista.

Així, amb aquestes dades es van arribar a fer informes interns, on s'identificaven els mossos que havien de ser automàticament rellevats, si el govern intervenia la policia autònoma catalana, com va passar després de l'aplicació del 155.


Pagaments dels fons reservats

Els pagaments apareixen a la mateixa documentació que Interior ha enviat a l'Audiència Nacional sobre el cas Kitchen. D'aquesta manera, al mateix document, on el ministeri va deixar constància que havia comprat, amb fons reservats, una pistola per un import de 800 euros a l'ex-xofer de Bárcenas, també hi figura una anotació que diu: «Mossos, 6.700 euros». Aquests pagaments es van prolongar fins al setembre del 2015, segons la documentació enviada a l'Audiència Nacional.

Paral·lelament, el ministeri de l'Interior va desclassificar abonaments per valor de 40.000 euros, relacionats amb els dispositius de seguiments policials a membres dels Mossos d'Esquadra que, segons Interior, s'havien dedicat a espiar Fernández Díaz.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit