La jove activista sueca Greta Thunbert travessarà l'Atlàntic des d'Europa fins a l'Amèrica del Nord al Malizia II, un vaixell veler propulsat amb energia solar i turbines subaquàtiques que no emet CO2, per portar al continent el seu missatge contra el canvi climàtic, que també exposarà en una intervenció davant l'ONU el setembre.

Durant els propers mesos l'activista de 16 anys d'edat que ha inspirat un moviment internacional de joves que lluiten contra el canvi climàtic, recorrerà Amèrica, on portarà el seu missatge.

Segons va anunciar la jove, farà la seva travessia a mitjans d'agost i un cop allà s'unirà a la gran marxa mundial contra el canvi climàtic, organitzades per als propers 20 i 27 de setembre.

A més, Thunberg intervindrà davant l'Assemblea d'Acció Climàtica de les Nacions Unides, que ha organitzat el secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, a la seu de Nacions Unides de Nova York el 23 de setembre. En l'actualitat, Greta s'està prenent un curs escolar sabàtic i té previst participar en nombrosos esdeveniments a l'Amèrica del Nord.