L'opositor polític rus Aleksei Navalni va tornar a ingressar a la presó ahir després de passar un dia a l'hospital per un suposat enverinament amb un agent químic, segons els seus metges i la seva advocada.

Navalni, que feia dies que era a la presó després d'haver estat detingut en una manifestació, va ingressar diumenge a un hospital de Moscou amb «la cara molt inflada i la pell molt vermella», segons la seva advocada.

Dos dels seus metges van visitar-lo ahir a l'hospital, tot i que al principi se'ls havia negat. Un dels dos metges, Anastasia Vasilieva, va dir després que estava clar que no es tractava d'una al·lèrgia sinó d'una «intoxicació per algun tipus d'agent químic».

Vasilieva és oftalmòloga i ja va atendre Navalni el 2017 quan va patir l'atac amb tint verd d'un grup de manifestants pro Kremlin, que el va deixar temporalment cec d'un ull.

Els metges de l'hospital, però, asseguren que l'enverinament «no està provat» i destaquen que Navalni s'ha recuperat bé, de manera que van autoritzar el seu reingrés a la presó, en contra dels desitjos dels seus metges.