Una cinquantena de persones van morir durant un motí en una presó de la localitat brasilera d'Altamira, al nord del país sud-americà, segons un balanç de víctimes divulgat ahir per l'autoritat penitenciària de l'Estat de Pará.

El motí va començar a les 7 del matí, quan un grup de presos va entrar en un altre mòdul on romanien reclosos membres d'una facció rival. Les autoritats van confirmar que 16 persones van ser decapitades, mentre que un nombre indeterminat va morir per un foc provocat, segons O Globo i G1. Dos funcionaris de la presó van ser retinguts com a ostatges, va explicar la Superintendencia del Sistema Penitenciari de Pará (Susipe). Grups tàctics de les forces de seguretat van desplegar-se a la zona per negociar l'alliberament dels ostatges.

És la segona massacre en una presó brasilera aquest any. El maig, 55 persones detingudes van ser assassinades en presons de l'Estat d'Amazones, també per enfrontaments i venjances entre presos.

A l'interior de la presó d'Altamira s'allotjaven junts, en un pavelló, els membres d'una organització delictiva, mentre que membres d'una facció rival eren, també junts, en el segon pavelló del centre penitenciari.