El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, considera que la Diada ha de ser «una expressió d'unitat» i crida els partits polítics a «no fer nosa» i sumar-se a la manifestació que prepara l'ANC.

Pujol va lamentar la decisió d'Huguet i Simó i va advertir de la necessitat de tornar a fer sentir la veu del poble de Catalunya davant la imminent sentència de l'1-O. A més, va instar el municipalisme «no independentista» a seguir l'exemple de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), que ha afirmat que no té «cap sentit» que els polítics independentistes estiguin a la presó.

Tot i que Eduard Pujol no va voler entrar a valorar la polèmica oberta entre ERC i l'ANC, sí va advertir que «l'estiu és molt llarg» i va assegurar que cada formació haurà de fer la reflexió que cregui convenient sobre la manifestació de l'11 de setembre. Alhora va recordar que els partits polítics sempre han tingut un «paper secundari en la Diada» perquè «la força són els quilòmetres de gent que pren el carrer». Així, va advertir que «és una expressió d'unitat absoluta». En aquest sentit, va assegurar que JxCat estarà present en la mobilització per tornar a denunciar, va dir, la repressió que s'està donant a Catalunya.