El ministre d'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, va anunciar ahir un principi d'acord amb cinc països europeus i l'Església italiana per repartir als més de cent migrants i refugiats traslladats a port per la patrullera Gregoretti de la Guàrdia Costanera.

El Govern italià només havia permès fins ara el desembarcament d'una dona embarassada de vuit mesos, el seu marit i els seus dos fills, així com de 16 menors d'edat d'entre 15 i 17 anys. Salvini havia deixat a l'aire el futur dels 116 migrants restants en espera d'un acord que finalment va confirmar-se ahir.

El líder de la Lliga va anunciar a través de les xarxes socials que cinc països europeus -Alemanya, França, Portugal, Luxemburg i Irlanda- i estructures de l'Església Catòlica italiana es faran càrrec dels migrants. «Missió acomplerta!», va celebrar Salvini, assenyalat de nou per un possible delicte de segrest de persones.

«No som el camp de refugiats d'Europa», va afirmar Salvini en el seu missatge, que va advertir que els ciutadans italians «que ja tenen els seus problemes» no poden fer-se càrrec de les necessitats d'aquestes persones.

La Comissió Europea va celebrar que Alemanya, França, Portugal, Luxemburg i Irlanda «s'han compromès a reubicar persones a bord del Gregoretti», mentre que «un nombre important de persones rescatades seran rebudes a Itàlia per l'Església». La Comissió va celebrar que «aquest resultat ha estat possible gràcies als intensos esforços de coordinació que ha fet la Comissió». «Aquest incident demostra clarament que calen solucions per garantir que el desembarcament de persones», va afirmar.