01 de agost de 2019
01.08.2019
Regió7

La Fed abaixa els tipus per primera vegada des del 2008

L'organisme insisteix que en el futur prendrà les decisions basant-se en l'objectiu de «sostenir l'expansió»

31.07.2019 | 23:10
La Fed abaixa els tipus per primera vegada des del 2008

El Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha decidit abaixar els tipus d'interès en un quart de punt percentual, fins a un rang objectiu d'entre el 2% i el 2,25%, per complir les expectatives del mercat.

Es tracta de la primera baixada del preu del diner des de finals del 2008, quan el llavors president de la Fed, Ben Bernanke, va baixar de forma efectiva els tipus fins al 0%.

La Fed ha justificat la seva decisió en les «implicacions» dels desenvolupaments globals per als pronòstics econòmics, així com en les «febles» pressions inflacionistes, que han allunyat l'augment dels preus de l'objectiu del 2%. La rebaixa de tipus «dona suport a la visió del FOMC que l'expansió sostinguda de l'activitat econòmica, unes fortes condicions del mercat laboral i la inflació propera al 2% són els resultats més possibles, però que les incerteses sobre aquest pronòstic romanen», va subratllar l'institut emissor.

De cara al futur, l'organisme ha insistit que prendrà les seves decisions basant-se en les noves dades econòmiques que rebi amb l'objectiu de «sostenir l'expansió», pel que no ha prefixat un camí a seguir ni ha anticipat una nova retallada abans que acabi l'any.

La decisió d'abaixar els tipus ha estat aprovada per vuit vots a favor, incloent-hi el president de la Fed, Jerome Powell, i tot i els vots en contra de la presidenta del Banc de la Fed de Kansas, Esther George, i el president del Banc de la Fed de Boston, Eric Rosengren, que han votat a favor de mantenir sense canvis els tipus d'interès.

En conjunt amb la decisió de rebaixar els tipus d'interès, l'autoritat monetària també ha assegurat que deixarà de reduir el seu balanç, que va engrandir després d'anys comprant actius per expandir l'economia, al mes d'agost, dos mesos abans del que havia anunciat prèviament.

El mercat de treball nord-americà va generar 224.000 llocs de treball no agrícoles durant el passat mes de juny, alhora que la taxa d'atur es va elevar en una dècima, fins al 3,7% (5,98 milions de persones).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit