01 de agost de 2019
01.08.2019
Regió7

Kapretz denuncia a la fiscalia alemanya el seguiment a la delegació del Govern a Berlín

La representant de la Generalitat afirma que el ministeri d'Interior atempta contra les seves llibertats

31.07.2019 | 23:10
Kapretz denuncia a la fiscalia alemanya el seguiment a la delegació del Govern a Berlín

La delegada del Govern català a Alemanya, la berguedana Marie Kapretz, va presentar una denúncia ahir davant la Fiscalia alemanya pel «seguiment» de què, segons afirma, va ser objecte per part del ministeri d'Afers Estrangers.

L'activitat de les denominades «ambaixades catalanes» a l'estranger i el seu control per part del Ministeri d'Exteriors espanyol ha obert durant les últimes setmanes un front entre la Generalitat i el Govern espanyol, que va fer que el president Quim Torra demanés la dimissió del ministre Josep Borrell.

Mentre que el ministeri d'Exteriors va subratllar que el seu objectiu és «vigilar de prop» l'acció de les delegacions de la Generalitat a l'exterior per si incorren en accions que «malmeten» la imatge d'Espanya, el Govern català va titllar aquest control «d'espionatge».

A través de Twitter, Marie Kapretz va informar ahir que ha decidit formalitzar una denúncia davant la justícia alemanya: «Interposo una denúncia davant la Fiscalia General Federal d'Alemanya pel seguiment que em va fer (i possiblement segueix fent) el ministeri d'Interior». «Hi veig una infracció contra l'article 99 StGB i contra les meves llibertats personals», va argumentar Kapretz.

Kapretz va ser restituïda en el càrrec de delegada del Govern a Alemanya al juny de l'any passat, quan van reobrir-se les delegacions de la Generalitat clausurades amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook