El ministeri d'Interior, a través de la direcció general de Suport a les Víctimes del Terrorisme, va rectificar ahir i va assegurar que ha reconegut 120 víctimes i afectats pels atemptats gihadistes del 17 d'agost del 2017 a la Rambla de Barcelona i el passeig marítim de Cambrils.

Dimecres la Unitat d'Atenció i Valoració a Víctimes Afectades per Terrorisme (UAVAT), una associació privada de suport, va dir que només s'havien reconegut 14 de les 77 sol·licituds, però el ministeri va respondre a l'ACN que ha reconegut 211 de les 408 peticions d'ajuda.

El ministeri assegura que ha reconegut de moment 96 persones com a víctimes dels atemptats i per l'explosió d'Alcanar (Montsià), als quals cal sumar 24 persones més, a qui s'han atorgat ajudes. Concretament, han obtingut l'estatus de víctimes 79 persones per l'atemptat de Barcelona, vuit pel de Cambrils i nou per l'explosió que va tenir lloc a Alcanar.

Dos anys després dels atemptats de l'agost del 2017, en què van morir 16 persones i 137 van ser ferides, la direcció general de Suport a les Víctimes del Terrorisme ha tramitat 549 expedients, dels quals s'ha resolt el 74%. D'aquests, 211 han estat estimats. Cal recordar que una mateixa víctima pot tenir dos expedients aprovats, un per danys físics i un altre per psicològics.

Aquestes dades no són definitives ja que algunes víctimes estan en procés d'incapacitat temporal o de consolidació de seqüeles definitives, per la qual cosa encara no se les ha pogut valorar.