La candidata socialista María Chivite va ser investida ahir presidenta de Navarra en rebre el suport de PSN, Geroa Bai, Podemos i Esquerra-Ezkerra, i l'abstenció d'EH Bildu, la qual cosa li va donar la majoria simple necessària en la segona votació per a la seva investidura.

Després que dijous en la primera votació EH Bildu votés en contra, passades 24 hores, cinc dels set parlamentaris de la formació abertzale es van abstenir i els altres dos van votar-hi en contra, tal com estava previst, per possibilitar la investidura de María Chivite. Navarra Suma va mantenir el seu vot en contra a la candidata socialista. D'aquesta forma, Chivite va aconseguir 23 suports, va rebre 22 vots en contra i va obtenir cinc abstencions.

La líder del PSN pren el testimoni d'Uxue Barkos (Geroa Bai) en la Presidència de Navarra, després d'haver acordat un programa de legislatura amb Geroa Bai, Podemos i Esquerra-Ezkerra. Presidirà un Govern de coalició que estarà format per 13 departaments, vuit per al PSN, quatre per a Geroa Bai i un per a Podemos. Esquerra-Ezkerra ha declinat entrar en l'executiu.