Sis individus, d'entre 18 i 36 anys d'edat, van ser detinguts ahir a la matinada a Bilbao com a presumptes autors d'una agressió sexual a una dona de 18 anys.

Segons va informar el departament basc de Seguretat, els fets s'haurien produït la nit de dijous als voltants del parc d'Etxebarria, a Bilbao, i les detencions es van fer per l'Ertzaintza i la Policia municipal de la capital biscaïna. La víctima s'hauria traslladat a un centre hospitalari, des d'on es va avisar la Policia basca dels fets. Les sis detencions es van produir al llarg de la matinada.

Els grups polítics de l'Ajuntament de Bilbao van fer pública ahir una declaració en què expressen la seva «màxima condemna» i «més profunda indignació» davant l'agressió sexual en grup. El consistori bilbaí va recordar, a través d'un comunicat, que aquest tipus de delictes suposa un «atemptat a la integritat física i moral i, en conseqüència, una greu i intolerable vulneració de tots els drets humans».

Per això, l'Ajuntament va mostrar el seu «rebuig i incomprensió» per aquests fets, i ha transmès el seu «més sincer suport» a la dona, així com al seu entorn proper.

Alhora, la declaració recorda als bilbaïns que agressions sexuals i sexistes com aquesta són «un reflex més de la violència masclista que es produeix en la societat i en la vida quotidiana, tant en l'àmbit privat com en el públic».

En aquest sentit, el text rebutja qualsevol tipus de conducta no respectuosa cap a les dones, des dels gestos i actituds sexistes fins a les agressions més extremes.

Per això, l'Ajuntament bilbaí, en el seu compromís per aconseguir una societat «bilbaïna justa i igualitària», insta tota la ciutadania a «no ser còmplice de cap tipus d'agressió sexista i, per tant, a mantenir una actitud de tolerància i impunitat zero».

Per al consistori, tots han de posicionar-se activament davant qualsevol expressió de violència contra les dones, «denunciant, no consentint, no romanent en silenci» i mostrant el seu suport als que l'hagin sofert. En definitiva, continua la declaració, «adoptant una responsabilitat individual i col·lectiva enfront de les agressions masclistes».