El jutge de Barcelona que va obrir diligències arran d'una querella contra l'exdelegat del Govern Enric Millo per no impedir les càr-regues de l'1-O ha rectificat i ha dictat una nova resolució en què aclareix que encara no ha decidit si l'investiga.

En la nova resolució, el titular del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona reconeix «un error de transcripció mecanogràfica» en la resolució que va dictar el 23 de juliol, on acordava obrir una investigació per determinar si Millo va prevaricar en no intervenir per impedir les càrregues de l'1-O. El magistrat ara precisa que les diligències que va obrir «es van incoar als mers efectes de registre, ja que es denuncia un delicte de prevaricació», i que el que es va acordar és donar trasllat a la Fiscalia perquè es pronunciés sobre si ha d'admetre's a tràmit o no la querella contra Millo. Un cop disposi de l'informe de la Fiscalia, el jutge decidirà si admet la querella per prevaricació, que implicaria obrir una investigació formal contra el delegat del Govern de Rajoy a Catalunya i ara secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia. La nova resolució acorda «solucionar l'error material sofert en el sentit que les diligències s'incoen als mers efectes de registre», d'acord amb els articles de la Llei orgànica del poder judicial que regulen les rectificacions en les resolucions judicials.

En la querella, el col·lectiu Juristes per la República remarca que Millo, pel seu càrrec públic, tenia l'obligació de vetllar i salvaguardar la «pau ciutadana» i la «integritat» dels ciutadans en el desenvolupament de la seva activitat quotidiana. Per contra, segons la querella, Millo no va ordenar detenir les càrregues malgrat que va ser conscient que l'actuació de la Policia Nacional l'1-O «podia generar situacions d'ús desproporcionat de la força», en vista de l'actitud de la població «en la resistència passiva» davant els punts de votació.