Corea del Nord ha executat públicament diversos presoners que havien intentar fugir o robar mentre eren presos, segons un Informe de les Nacions Unides.

El document revela que els guardes de seguretat obliguen els detinguts a desvestir-se per ser sotmesos a escorcolls en cerca de diners o altres objectes valuosos, i que a vegades són interrogats durant més d'un mes, segons va informar La Vanguardia en la seva edició digital.

«Els detinguts han reportat condicions extremadament antihigièniques i escassetat de menjar, el que causa malnutrició, malalties i ocasionalment la mort d'alguns reclusos», relata António Guterres en l'informe.

Per la seva banda, el líder coreà Kim Jong-un va supervisar una prova amb un «llançador de coets guiats de gran calibre», segons va informar l'agència estatal de notícies del país de l'extrem orient asiàtic, KCNA, després del llançament de dos projectils des de la costa est del país.

L'esmentada agència va ressaltar en la seva nota que l'assaig «va confirmar de forma satisfactòria» les capacitats d'aquest sistema, alhora que va afegir que els projectils «van aconseguir amb precisió un objectiu».

Per la seva banda, Kim va expressar la seva «gran satisfacció» amb els resultats de les proves i va manifestar que suposava un nou assoliment de les autoritats del país asiàtic. Hores abans, el president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar que els últims trets per part de Pyongyang «podrien ser una violació» de les resolucions de Nacions Unides, però «no són una violació» de l'acord que va signar amb Kim a Singapur. Així, va destacar a través d'una piulada al seu compte a la xarxa social Twitter que «podrien ser una violació de les Nacions Unides».