La militància de la CUP va ratificar la seva nova estratègia política, que es va debatre al juliol en una Assemblea Nacional a Celrà, on es va proposar canviar el bloqueig parlamentari per «l'acció propositiva» i s'obrien a entrar al Govern.

Així mateix, la formació afirma que està disposada a entrar-hi, però que «no ho farà gratis», ja que només li plantegen si es contemplen polítiques a favor de les classes populars per revertir l'austeritat i aplicar un programa que prepari l'exercici del dret a l'autodeterminació.

En un comunicat ahir, la formació va informar que va obrir votacions telemàtiques a la militància, del 25 al 28 de juliol, sobre les esmenes de la ponència estratègica «Combatem la resignació, preparem-nos per tornar», i van ratificar el document definitiu el divendres.

De les 33 esmenes que van quedar després de l'Assemblea Nacional del 14 de juliol, finalment se n'han aprovat nou, i les aprovades per la militància «no canvien substancialment la proposada base debatuda», va explicar al comunicat.

La CUP impulsarà una campanya al carrer, que començarà amb assemblees obertes després de la Diada de l'Onze de Setembre, i que inclourà «accions de denúncia i desobediència civil» a favor de la independència, pels drets socials, pel territori i en contra dels interessos de l'Ibex 35.