La jutgessa de guàrdia va deixar ahir en llibertat provisional el cambrer acusat de violar una jove a l'interior d'un bar de la Gran Via de Barcelona, després que la Fiscalia no hagués demanat cap mesura cautelar per al detingut.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el presumpte violador, detingut dissabte, va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, que després de prendre-li declaració va acordar la seva posada en llibertat, amb l'obligació de comparèixer periòdicament en seu judicial.

La Fiscalia no havia sol·licitat cap mesura cautelar per al detingut, que serà investigat pel jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, que era el que estava de guàrdia quan la jove va denunciar la violació.

En principi, la causa està oberta per agressió sexual, encara que la instrucció del cas haurà de delimitar amb exactitud els delictes que s'imputen al detingut.

Els fets van tenir lloc dissabte a la matinada a l'interior del lavabo d'un bar de la Gran Via, al districte de l'Eixample de Barcelona, on era la víctima amb unes amigues, que van ser les que van trucar al 112 per advertir del que havia passat al lavabo del local on eren.