Un tiroteig en un centre comercial de El Paso (Texas) va deixar almenys 20 ferits segons fonts policials. Els fets van tenir lloc al voltant de les 11 del matí (hora local) quan la policia va rebre un avís per intervenir als afores del centre comercial Cielo Vista.

Almenys 22 víctimes van ser traslladades a centres mèdics, 11 al Centre Médico Universitario de El Paso i 11 més al Centro Médico del Sol. El segon centre va confirmar la mort d'algunes de les víctimes tot i que no en va fer oficial el nombre exacte.

D'altra banda, la cadena KTSM, filial de NBC News, va publicar que el nombre de morts ascendia a 20 i que el nombre de ferits era de 18, segons fonts policials.

Diferents testimonis del tiroteig van assegurar que al lloc del tiroteig se celebrava un esdeveniment dirigit a nens i, per tant, hi havia moltes famílies al recinte.

KTSM va emetre una imatge del tirador on es podia veure que anava armat amb un fusell i equipat amb ulleres i auriculars per protegir-se dels trets. Els testimonis van assegurar que disparava de manera aleatòria.

La policia de El Paso va detenir un possible autor del tiroteig de 21 anys, però a les 11 de la nit es parlava de tres possibles autors diferents.

Una dona que es dirigia a comprar a la botiga Walmart del centre comercial va dir a Fox News que havia sentit «com focs artificials» mentre buscava un lloc per aparcar. «Em vaig dirigir a la sortida», va explicar. «Vaig veure un home amb una samarreta negra i pantalons de camuflatge que portava el que semblava un rifle, apuntava cap a la gent i disparava directament a ells, vaig veure tres o quatre persones caient a terra», va continuar.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va reaccionar unes hores després dels fets a través del seu compte de Twitter. «Terrible tiroteig a El Paso, Texas. Els informes són molt dolents, molts morts. Treballo amb les autoritats estatals i locals. He parlat amb el governador per transmetre el suport total del govern federal. Déu sigui amb tots vosaltres!», va publicar.

En ple debat sobre l'ús d'armes als Estats Units i amb aquest tiroteig ja són prop de 250 tirotejos múltiples al país aquest any 2019, amb gairebé un miler de víctimes, prop de 250 d'elles mortals.

El més greu dels últims tirotejos va tenir lloc a Virginia Beach, localitat costanera a l'Estat de Virgínia, a l'est del país, quan un pistoler va matar 12 persones i en va ferir quatre més, en un edifici d'oficines municipals.