El president del Parlament, Roger Torrent, va reclamar vies segures i corredors humanitaris per a les persones dels camps de refugiats, i va demanar que Catalunya «tingui competències» per poder acollir-les.

En un comunicat, la cambra catalana va informar que el president va visitar ahir el camp de refugiats de Nea Kavala, on viuen 1.500 persones, i es va reunir amb els membres de l'ONG catalana Open Cultural Center, per conèixer la tasca que realitzen.

Torrent va assegurar, en declaracions als mitjans des d'Idomeni (Grècia), a la frontera amb Macedònia, que la tanca amb concertines que separa els dos països «exemplifica l'Europa fortalesa que dona l'esquena a aquelles persones que fugen de conflictes armats i persecucions per poder viure dignament».

Va criticar que els estats europeus «estan incomplint els drets humans i els tractats internacionals que els obliguen a donar acolliment a refugiats», i va demanar que s'acabi aquesta situació que considera injustificable i inaguantable.

«Catalunya no queda insensible a aquesta situació, volem acollir, i volem una Europa digna i respectuosa amb la vida de les persones», va insistir Torrent, que va reclamar que Catalunya tingui competències per poder acollir.

Reunions amb ONG

Dissabte, Torrent també va viatjar a l'illa de Samos (Grècia), on 650 persones viuen a l'interior d'un camp de refugiats i més de 3.000 al seu exterior per les limitacions del camp.

Va visitar les instal·lacions de l'ONG catalana Humanity Wings i s'hi va reunir, així com amb la cap de l'oficina d'Acnur a Samos, Pipino Katsari, a qui va traslladar el compromís del Parlament per donar «una resposta efectiva a la crisi humanitària del Mediterrani».