La CUP-Capgirem Barcelona va demanar ahir a Barcelona en Comú i a l'alcaldessa, Ada Colau, que aturi «el despropòsit» del dispositiu policial per evitar el top manta i va criticar l'actitud «de xèrif» del tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. La CUP reclama als comuns que deixin de posar-se de perfil davant l'actuació i els comentaris «racistes» de Batlle. Els cupaires lamenten que la «criminalització» dels col·lectius ha arribat també als mitjans públics i denuncien el llenguatge utilitzat en les notícies de TV3 o la difusió d'un informe «mancat de rigor» de PIMEC. Per tot plegat, els diputats de la CUP demanaran la compareixença del cap d'informatius a la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA.

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez va qualificar les polítiques de Batlle de «perill públic contra els drets fonamentals de les persones que es dediquen a la venda ambulant». Jordi Magrinyà, de la CUP Barcelona, va criticar que la ciutat no pot «pregonar-se com a ciutat refugi» mentre dispositius com aquests estiguin en marxa. Per tot plegat, proposen una sèrie de mesures, que inclouen l'aturada immediata de l'operatiu policial «racista» contra els manters, un espai habilitat de venda ambulant i un pla de foment diferent al tipus de producte que ofereixen ara.

D'altra banda, reclamen la participació a la taula del tercer sector, la creació d'una taula per migrants per «dissenyar estratègies de desobediència» a la llei d'estrangeria o un protocol dins de la Guàrdia Urbana que previngui les «batudes i aturades de perfil ètnic».