Un soldat republicà nascut a Ripoll (Girona) i un soldat franquista originari de Fuentemolinos (Burgos) són les dues últimes víctimes de la guerra civil identificades a la fossa del Soleràs de les Garrigues, oberta l'any 2017 en una de les excavacions del Pla de fosses, on estaven enterrades.

En aquesta fossa, els arqueòlegs hi van trobar 146 individus. És la fossa més gran excavada fins ara a Catalunya pel que fa al nombre de persones trobades. El procediment per dur a terme les identificacions es basa en la comparació de les restes humanes amb els perfils genètics de familiars de víctimes. En aquest cas les restes òssies ha coincidit amb la genètica dels respectius nebots. Amb aquestes dues noves identificacions, el Programa d'identificació genètica ja ha permès posar nom i cognom a set persones localitzades en fosses de la guerra civil, sis de les quals estaven enterrades al Soleràs.

El soldat republicà és un dels germans Sabatés Homs. Podria ser el Joan o el Josep Maria. Van néixer a Ripoll, però després van viure a Torelló (Osona). Tots dos van morir a la guerra civil espa-nyola.