L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, d'ERC, va explicar ahir que portarà a la fiscalia els comptes locals del 2019, elaborats per l'anterior govern municipal, liderat pel PDeCAT, i va denunciar que el 2018 es van pagar 1,4 milions d'euros en factures sense contracte.

El 30 de juliol passat, Ingla ja va informar a través de Twitter que es disposava a lliurar als Mossos d'Esquadra una documentació «relativa a les irregularitats que ha detectat l'interventor de l'Ajuntament en els comptes del 2018 i que ha sol·licitat la fiscalia», perquè «Sant Cugat no es mereix una gestió dels diners públics que se salta la llei de contractes».

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ingla va assenyalar ahir que va lliurar els «40 informes» en rebre la visita dels Mossos, derivada d'una «denúncia feta per un altre grup municipal» abans que ella accedís a l'alcaldia.

Ingla va assumir el càrrec el juny, després del pacte de govern d'ERC, el PSC i la CUP, que va posar fi a 32 anys de governs convergents. Segons Ingla, «el 2018 es va arribar a pagar 1.400.000 euros en factures que no tenien darrere cap contracte».