El president del PP català (PPC), Alejandro Fernández, va convidar ahir Cs a repetir a Catalunya fórmules de coalició electoral com la de Navarra Suma (PP, UPN i Cs).

En una entrevista a Els Matins de Catalunya Ràdio, Fernández va destacar que aquella «fórmula» ha anat «molt bé» i ha servit per «guanyar unes eleccions» a forces que «per separat no haurien guanyat».

Cal recordar, però, que si bé Navarra Suma va guanyar les anteriors eleccions navarreses amb 20 diputats, ha estat la socialista María Chivite la que ha aconseguit presidir el govern navarrès, ja que ha assolit els suports suficients per a la investidura.

«Per tornar a guanyar unes eleccions a Catalunya, el constitucionalisme hauria de ser capaç de buscar una fórmula així», va afirmar el líder del PP català, que va lamentar que Ciutadans ja ho hagi descartat.

D'altra banda, Fernández va treure ferro a la sortida de la formació de l'exeurodiputat Santi Fisas i del nou president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa. «Són dues persones que ja van donar suport públicament a Manuel Valls i, per tant, no és una sorpresa», va afirmar el líder del PPC.