L'exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès i actual regidora de JxCat, Carmela Fortuny, va defensar ahir la legalitat de totes les factures pagades durant el 2018 i va negar cap irregularitat en la remesa d'1,4 milions d'euros de serveis sense contracte que ara investiga la Fiscalia.

Fortuny va exigir a l'alcaldessa Mireia Ingla, d'ERC, que actuï amb «rigor i veracitat», i va assegurar que aquest import correspon a «despeses urgents i licitacions que, per raons tècniques, no han pogut ser culminades a temps». «L'Ajuntament mai ha pagat una factura que no estigui aprovada pel procediment cor-responent», va remarcar Fortuny en un comunicat, mentre va acusar Ingla de fer una denúncia «infundada» per «tapar la constitució d'un govern antinatura», amb referència a l'acord dels republicans amb la CUP i el PSC. «És una estratègia que només té per objecte erosionar Junts per Sant Cugat i justificar la necessitat d'un canvi que la gran majoria de la població no entén», va afirmar

Per aquest motiu, Fortuny va exigir a Ingla i la resta de regidors de l'executiu que rectifiquin i els va advertir que, si no, JxCat estudiarà emprendre accions legals en defensa de la institució i dels representants municipals. «Abocar sospites i ombres infundades ens perjudica a tothom», va concloure la portaveu postconvergent.

La reacció de Fortuny arriba després que Ingla lliurés als Mossos d'Esquadra informació relativa a les factures presumptament irregulars del 2018 i assegurés que també denunciaria qualsevol gestió il·lícita d'aquest 2019.

Segons va detallar Ingla a l'ACN al final de juliol, el nou govern municipal augura que, quan es liquidi l'exercici actual, afloraran noves factures irregulars corresponents a serveis sense contracte i va anunciar que les traslladaria a la Fiscalia perquè fossin examinades.