El Govern del Pakistan va anunciar ahir la seva decisió d'expulsar l'ambaixador de l'Índia al país i de cridar a consultes el seu enviat a Nova Delhi, la capital de l'Índia, enmig de les tensions al voltant de la regió del Caixmir.

«Cridarem a consultes el nostre ambaixador a Nova Delhi i enviarem cap a casa el seu (Ajay Bisaria)», va dir el ministre d'Exteriors pakistanès, Shah Mehmud Qureshi, segons va informar la cadena de televisió local Geo TV.

La decisió va ser anunciada després d'una reunió del Comitè de Seguretat Nacional presidida pel primer ministre, Imran Khan. A la trobada hi van assistir les principals autoritats, inclosos els ministres d'Exteriors, Defensa i Interior.

El Comitè va confirmar un trencament parcial de les relacions diplomàtiques amb l'Índia i la suspensió del comerç bilateral, així com una «revisió» d'altres acords subscrits pels dos països veïns. Pakistan, que portarà el tema davant el Consell de Seguretat de l'ONU, celebrarà aquest mes diversos dies de «solidaritat» amb la població caixmir.

Les últimes mesures adoptades pel Govern de Narendra Modi a les zones del Caixmir sota control indi, com ara la derogació del seu estatus polític especial i la imposició d'un bloqueig de les comunicacions, han generat preocupació al Pakistan, que també reivindica la sobirania del territori.

Les Forces Armades pakistaneses han advertit aquesta setmana de la possibilitat d'emprendre accions militars si la situació empitjora.