El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha amenaçat l'ONG catalana Open Arms amb «confiscar» el seu vaixell humanitari si entra en aigües italianes. L'embarcació espera poder desembarcar en un port segur els 121 migrants que va rescatar aquesta setmana i espera una confirmació a prop de l'illa italiana de Lampedusa.

En un missatge a Twitter, Salvini va considerar que en els sis dies que fa que navega, l'Open Arms «tenia temps de sobra d'arribar a Espanya» on «alguns alcaldes es van mostrar a favor d'acollir-los». Pel líder de la Lliga Nord, el fet de romandre a prop d'aigües italianes és «una provocació política». «Evidentment, la vida de la gent a bord no és la seva prioritat real sinó que volen, a tota costa, transferir immigrants il·legals al nostre país», va queixar-se.

El conflicte amb l'Open Arms arriba la mateixa setmana que el Senat Italià ha ratificat el decret sobre seguretat -impulsat precisament per Salvini- que prohibeix l'entrada a aigües italianes als vaixells que portin persones rescatades al mar.

És en virtut d'aquest decret que es va detenir la capitana del Sea Watch, Carola Rackete, que va entrar sense permís al port de Lampedusa amb migrants rescatats a bord. El text aprovat per la Cambra Alta, dilluns, però, incloïa un augment de les multes de 50.000 a un milió d'euros.