07 de agost de 2019
07.08.2019
Regió7

Trump ordena congelar els béns de Veneçuela en territori nord-americà

El president nord-americà va justificar la decisió per la «usurpació» del poder per part de Maduro

06.08.2019 | 23:27
El president veneçolà, Nicolás Maduro, en un acte a Caracas

El president dels EUA, Donald Trump, va ordenar ahir un bloqueig total als actius estatals del Govern de Veneçuela en territori nord-americà, en un nou pas en l'intent de deposar a Nicolás Maduro com a mandatari, després d'haver reconegut l'opositor i president de l'assemblea veneçolana Joan Guaidó com a president legítim de Veneçuela. «He determinat que cal bloquejar les propietats del Govern de Veneçuela a la llum de la contínua usurpació del poder per part de l'il·legítim règim de Nicolás Maduro», va assegurar Trump en una carta als líders del Congrés.

Precisament, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, demanava als veneçolans dissabte passat que es preparessin per «una batalla» si Trump tirava endavant l'«amenaça il·legal i criminal» d'imposar al seu país «un bloqueig o quarantena».

«Tots els béns i interessos en béns del Govern de Veneçuela que es troben als Estats Units queden bloquejats i no es poden transferir, pagar, exportar, retirar o negociar amb ells d'una altra manera», va determinar Trump en una ordre executiva que ja ha entrat en vigor.


Les raons de Trump

El president nord-americà va justificar haver pres aquesta decisió «a la llum de la contínua usurpació del poder per part de l'il·legítim règim de Nicolás Maduro i els seus col·laboradors».

L'assessor per a Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, va explicar ahir que les sancions busquen, literalment, «ofegar financerament» el president del país, Nicolás Maduro.

«El moment per al diàleg ha acabat. Ara és el moment de l'acció», va dir Bolton, que va advertir a Rússia que no ajudi més el president veneçolà. «Maduro està al final de la seva corda». «Estem enviant un senyal als que volen fer negocis amb el règim de Maduro: procedeixin amb extrema precaució», va assenyalar, abans de demanar una acció internacional més dura contra el president del país sud-americà.

Bolton, un dels principals estrategs de Washington sobre Veneçuela, va fer aquestes declaracions durant la seva participació en la Conferència Internacional per la Democràcia a Veneçuela que es desenvolupa a la capital peruana. Allà va explicar als assistents l'abast de la decisió unilateral de Trump.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit