08 de agost de 2019
08.08.2019
Regió7

Collboni i Sanz acorden crear un «espai de diàleg» amb els manters

07.08.2019 | 23:26

Els tinents d'alcaldia Jaume Collboni (PSC) i Janet Sanz (BenComú) es van reunir ahir amb representants dels manters i van acordar crear una taula per abordar aquesta problemàtica de forma integral.

L'Ajuntament de Barcelona va informar ahir en un comunicat que la taula abordarà de forma integral les polítiques d'ocupació i d'emergència social de les persones que exerceixen la venda ambulant no autoritzada a la ciutat.

Aquesta taula suposa obrir un espai de diàleg estable entre representants municipals i dels manters, que als últims dies han convocat protestes davant el dispositiu policial conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra que els ha impedit situar-se en espais emblemàtics de la ciutat, com el port, on solien col·locar les seves «mantes» amb els productes a la venda.

Això no obstant, el consistori va voler deixar clar que ha reiterat als representants dels venedors que la venda ambulant no autoritzada «no és possible» a Barcelona, segons s'indica en el comunicat.

El consistori va reiterar el seu compromís de mantenir i reforçar les polítiques destinades a buscar solucions laborals i socials per a aquestes persones, amb especial atenció a les més vulnerables.

Per la seva part, els representants del Sindicat Popular de Venedors Ambulants reivindiquen la regularització de les persones indocumentades, l'impuls de projectes socials per aconseguir-ho, formació i orientació per als «sense papers», accés als lloguers socials també per a qui està en situació irregular i una solució per poder viure dignament amb el «top manta».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit