El Govern de la Generalitat ha alertat aquest diumenge de l'increment del risc d'incendi forestal a partir de dilluns per l'entrada de vent pels dos extrems de Catalunya. Davant d'aquesta previsió, es restringiran els accessos al Parc Natural del Cap de Creus, a la Serra de Cardó-Boix i a les muntanyes de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell des de l'inici de la setmana. També s'activarà el nivell 3 del pla Alfa en 36 municipis de les comarques de l'Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre, Priorat i Ribera d'Ebre. Les pluges previstes durant les pròximes hores determinaran el perill de foc i les mesures de prevenció, que es confirmaran aquest dilluns al matí.

Davant d'aquesta situació, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació demana extremar les precaucions, ja que l'increment de risc d'incendi es podria mantenir fins al dimarts.

El cos d'Agents Rurals conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i ADF efectuaran la vigilància en els espais sota el nivell 3 del pla Alfa i on s'han suspès totes les activitats que poden generar perill d'incendi.