Una avaria elèctrica afecta des de la matinada d'aquest dilluns el servei de teleassistència per a la gent gran que diverses administracions públiques de Catalunya tenen contractada amb l'empresa Televida Servicios Sociosanitarios SLU, segons ha avançat l'ARA i ha confirmat l'ACN. Malgrat l'avaria, les trucades d'emergència haurien rebut atenció de manera ininterrompuda, ja que un sistema de suport les ha derivat a altres centres d'atenció d'Espanya, segons han explicat fonts de la companyia. Televida gestiona el servei que ofereixen els ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida i Reus, i les diputacions de Barcelona i Girona. A quarts de sis de la tarda l'empresa ha informat per Twitter que els serveis estaven tornant a la normalitat.

La companyia està estudiant si les causes de l'avaria tenen a veure amb la tempesta d'aquesta matinada o amb alguna altra circumstància.

El servei de teleassistència l'útilitzen persones de més de 65 anys que viuen soles o són dependents, i que en qualsevol moment poden activar el servei prement el botó d'un penjoll de color vermell.