12 de agost de 2019
12.08.2019
Regió7

Contenen l'incendi de Gran Canària, però es preveu vent fort

L'incendi ha afectat gairebé mil hectàrees i ha obligat a desallotjar més d'un miler de persones

11.08.2019 | 23:11
Un helicòpter col·labora en les tasques d'extinció de l'incendi

L'incendi que es va declarar dissabte al barri de Juncalillo, al cim de Gran Canària, es va aconseguir contenir gràcies a la tasca desenvolupada pels mitjans aeris i terrestres que ahir encara treballaven en l'extinció del foc; però aquesta situació podria empitjorar a causa de la previsió de forts vents, que podrien arribar a ratxes màximes d'entre 40 i 70 quilòmetres per hora durant la passada nit.

Així ho va informar el president de les illes Canàries, Ángel Víctor Torres, que va comparèixer en roda de premsa per fer una valoració de les tasques d'extinció i l'evolució de l'incendi, que ha afectat gairebé mil hectàrees i que fins ahir a la nit havia obligat a desallotjar un miler de persones.

Ángel Víctor Torres va destacar que el «magnífic» treball desenvolupat pels efectius terrestres, entre 500 i 600 persones que han estat treballant en diferents torns en les tasques d'extinció, i els operatius aeris, 10 helicòpters i una avioneta, havia permès que l'incendi no progressés i que s'hagués aconseguit contenir i que no sortís del perímetre d'una mica més de 900 hectàrees.

El president va remarcar que tenien prevista qualsevol circumstància que hagués pogut tenir lloc durant la nit d'ahir. «Tant de bo les notícies siguin que aquesta contenció aconseguida en el dia d'avui [ahir per al lector] sigui definitiva i que aquesta nit el vent ens doni un cop de mà favorable», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit