El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va celebrar ahir el paper de «contrapoder» de l'ANC perquè fa «tensar els polítics». En una entrevista a RAC1, Calvet va distanciar-se de les crítiques del republicà Joan Tardà a l'Assemblea i va considerar que «malament aniríem si tot es dictés només des dels governs». «La riquesa que tenim és que hi ha entitats que vetllen i que fan de contrapoder», va argumentar Calvet, que diu que li sembla «perfecte» que l'ANC digui en un moment determinat «posi les urnes» o que cal mobilitzar-se de cara a les sentències.

El conseller va instar el moviment independentista a encarar les sentències del Tribunal Suprem des de la «màxima unitat», un valor que creu que representa JxCat. «Pot ser més tàctica, estratègica o gestual, ho veurem quan arribin les sentències»,va expressar Calvet, que veu necessari «no perdre la tensió de la societat davant la injustícia dels presos». A més, va explicar que la via unilateral «ja es va fer el 2017» i es va veure «què hi ha a l'altra banda del mur». Per això va considerar que la confrontació «ha de ser intel·ligent» i ha de passar per fer-se «forts» a les institucions mentre que s'avancen en les solucions dels problemes quotidians.

Sobre l'endreça de l'espai postconvergent, Calvet va esquivar respondre si li agradaria liderar JxCat i va limitar-se a dir que aportarà tota la seva experiència, coneixement i ganes al debat. Pel que fa als presos, Calvet va explicar que des del seu espai es reconeix el seu lideratge, com el de l'expresident Carles Puigdemont des de Bèlgica.