L'autoritat aeroportuària de Hong Kong va anunciar ahir al migdia la suspensió de tots els vols per la presència a la terminal de milers de manifestants, els quals van traslladar a un dels aeròdroms més transitats de la regió les protestes que des de fa dos mesos assetgen el Govern de Carrie Lam.

La mesura, aplicable a partir de les 4 de la tarda (hora local), va ser motivada pels «greus» incidents que hi va haver a les instal·lacions, on els passatgers van tenir problemes per facturar o per passar els controls de seguretat, segons el diari local South China Morning Post.

Així, només es va permetre la sortida dels vols que havien completat el procés de facturació i l'aterratge d'aquells vols que ja s'havien enlairat. «La resta de vols han estat cancel·lats durant la resta del dia», va explicar l'operador aeroportuari en un comunicat.

La d'ahir era la quarta jornada de protestes consecutives a l'aeroport, principal escenari d'una mobilització opositora que ha posat contra les cordes el Govern hongkonguès. Els manifestants reclamen la retirada definitiva d'una llei que autoritzaria l'extradició de sospitosos a la Xina continental.

Suport a la policia

L'oficina de l'Executiu central xinès per als assumptes de Hong Kong va donar suport ahir, per boca d'un portaveu, a la resposta de la Policia en les darreres protestes i va instar els qui es preocupin pel futur de la ciutat a desmarcar-se de la violència, segons l'agència Reuters. Hong Kong, va advertir l'oficina, es troba en «un punt d'inflexió».

Entre els manifestants, no obstant això, persisteix la imatge que la Policia ha actuat de manera «il·legal i brutal» en la seva activitat repressiva.

D'altra banda, l'oficina de l'Executiu central xinès per a Hong Kong va assegurar veure «signes de terrorisme» en les mobilitzacions opositores dels últims dos mesos, traslladades des del cap de setmana a l'aeroport, per la qual cosa va defensar l'actuació de les forces de seguretat davant els «esvalotadors».

La portaveu de l'oficina de l'Executiu central xinès per a Hong Kong, Yang Guang, va advertir que l'antiga colònia britànica travessa un «moment crític» i va apuntar la possibilitat que els incidents puguin qualificar-se de terrorisme. «Ningú al món toleraria aquestes atrocitats extremes», va assegurar Yang, segons el diari South China Morning Post.

Yang va insistir que les autoritats respondran amb «puny de ferro» a la violència i, en particular, va condemnar el llançament d'artefactes incendiaris contra comissaries, en el marc dels quals un agent va resultar ferit diumenge.

«En els últims dies, els manifestants radicals de Hong Kong han atacat en reiterades ocasions a la Policia amb eines molt perilloses, fet que constitueix un delicte greu i ha començat a mostrar signes de terrorisme», va assegurar Yang, que ha avisat que no hi haurà «dubte ni pietat» davant d'aquesta violència.