14 de agost de 2019
14.08.2019
Regió7

La Fiscalia aprova que Cuixart surti de la presó pel naixement del seu fill

El ministeri fiscal s'empara en l'article 47 de la Llei penitenciària per concedir el permís

13.08.2019 | 23:44
Cuixart a la pantalla, durant les al·legacions al Suprem per l'1-O

El fiscal de la sala del Tribunal Suprem s'ha mostrat favorable que el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, obtingui un permís per deixar la presó preventiva a Lledoners i acudir al naixement del seu fill, previst per a la segona quinzena de setembre. La Fiscalia respon així el requeriment que la defensa de Cuixart havia fet perquè es pronunciés. A l'escrit, el fiscal assegura que «interessa que se li autoritzi al sol·licitant la sortida del centre penitenciari per a l'assistència al naixement del seu fill quan es produeixi, amb la durada i les condicions que les circumstàncies concretes del cas demanin».

I és que la Fiscalia recorda que l'article 47 de la Llei penitenciària detalla que «en cas de defunció o malaltia greu dels pares, cònjuge, fills, germans i altres persones íntimament vinculades amb els interns, en cas de part de l'esposa, així com per importants i comprovats motius, amb les mesures de seguretat adequades, es concediran permisos de sortida, tret que concorrin circumstàncies excepcionals».

L'escrit del fiscal detalla que els permisos a què es refereix l'article podran ser concedits «a interns preventius amb l'aprovació, en cada cas, de l'autoritat judicial corresponent», i que «no obstant això, la sol·licitud que el permís s'estengui a tots els dies que duri l'hospitalització de la mare amb motiu del part haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït el naixement i en atenció a les circumstàncies concurrents en aquest moment».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit