El fiscal de la sala del Tribunal Suprem s'ha mostrat favorable que el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, obtingui un permís per deixar la presó preventiva a Lledoners i acudir al naixement del seu fill, previst per a la segona quinzena de setembre. La Fiscalia respon així el requeriment que la defensa de Cuixart havia fet perquè es pronunciés. A l'escrit, el fiscal assegura que «interessa que se li autoritzi al sol·licitant la sortida del centre penitenciari per a l'assistència al naixement del seu fill quan es produeixi, amb la durada i les condicions que les circumstàncies concretes del cas demanin».

I és que la Fiscalia recorda que l'article 47 de la Llei penitenciària detalla que «en cas de defunció o malaltia greu dels pares, cònjuge, fills, germans i altres persones íntimament vinculades amb els interns, en cas de part de l'esposa, així com per importants i comprovats motius, amb les mesures de seguretat adequades, es concediran permisos de sortida, tret que concorrin circumstàncies excepcionals».

L'escrit del fiscal detalla que els permisos a què es refereix l'article podran ser concedits «a interns preventius amb l'aprovació, en cada cas, de l'autoritat judicial corresponent», i que «no obstant això, la sol·licitud que el permís s'estengui a tots els dies que duri l'hospitalització de la mare amb motiu del part haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït el naixement i en atenció a les circumstàncies concurrents en aquest moment».