El conseller de Presidència, Administració Pública i Interior de la Junta d'Andalusia, Elías Bendodo, va garantir ahir que l'adjudicació de la plaça pública a la qual ha accedit María Dolores Moreno, germana del president de la Junta, Juanma Moreno, en un conservatori públic de Màlaga s'ha fet amb «absoluta pulcritud i complint la normativa al 100%».

El també portaveu de l'Executiu andalús va explicar que la germana del president autonòmic és funcionària des de fa 14 anys i, davant d'una plaça temporal vacant en un conservatori públic de Màlaga, per la jubilació de l'anterior directora, va optar-hi «i va quedar efectivament segona».

Llavors, va assenyalar, els tècnics de la Inspecció van redactar un informe en què «desaconsellaven» la contractació de la persona que havia quedat en primer lloc «i que havia estat destituïda» fa anys del seu lloc «per un problema greu».

En l'informe de la Inspecció s'indica que «els antecedents i el malestar generat, que encara perviu al centre, no fan que sigui la candidata adequada».

El portaveu de l'Executiu autonòmic va afirmar que «els temps en què la gent entrava a treballar a la Junta per la porta del darrere s'han acabat». «En aquest govern, l'única forma d'entrar a treballar és per igualtat, mèrit i capacitat, tal com marca la llei, i aquí s'han respectat els processos d'igualtat, mèrit i capacitat», va emfasitzar. «La Junta compleix rigorosament la llei. Els andalusos van votar un canvi real en la forma d'entendre la política», va afirmar Bendodo.