La policia de Hong Kong va emprar ahir gasos lacrimògens per dispersar els manifestants antigovernamentals que s'havien congregat davant d'una comissaria per la negativa d'aquests per abandonar el lloc i per l'ús continuat de punters làser contra l'edifici, segons va informar el diari local South China Morning Post.

Els fets van tenir lloc a la comissaria de Sham Shui Po, on ja hi havia hagut topades entre manifestants i les forces de seguretat en el marc de les protestes que tenen lloc des de fa setmanes a l'antiga colònia britànica.

Segons el diari, els manifestants van aprofitar la celebració d'un festival en un centre comercial proper per cremar les tradicionals ofrenes en paper amb les quals es marca l'esdeveniment, cosa que va incloure algunes imatges de la cap de l'Executiu, Carrie Lam, així com de l'antic primer ministre xinès Li Peng.

A més, els assistents van emprar punters làser per enfocar la comissaria des d'un pas elevat proper. Després de diverses peticions per part de la policia per tal que deposessin la seva actitud i advertint l'imminent ús de la força, un grup d'agents antiavalots van anar al pas elevat.

No obstant això, segons el diari esmentat, els manifestants que es trobaven davant de la comissaria no van obeir la policia, malgrat diversos advertiments, i finalment els agents van utilitzar gasos lacrimògens per dispersar-los.

El Govern dels Estats Units va emetre ahir un avís de viatge a Hong Kong i va demanar als ciutadans americans que «augmentin les precaucions» a causa de les manifestacions de les últimes setmanes en aquest territori xinès.

El departament d'Estat va indicat en la seva alerta de viatge que «des del juny del 2019 han tingut lloc manifestacions polítiques de petita i gran escala a diverses zones de Hong Kong, incloent-hi l'aeroport». «La majoria han estat pacífiques, però algunes han derivat en confrontacions o enfrontaments violents. La policia ha emprat diverses mesures de control de masses, inclosos gasos lacrimògens», va assenyalar.

En aquest sentit, va ressaltar que «les protestes i els enfrontaments s'han estès a barris diferents d'aquells on la policia havia autoritzat marxes o manifestacions». «És probable que continuïn aquestes protestes, que poden tenir lloc amb poc marge d'avís o sense anunci», va afirmar.