El Tribunal Suprem resoldrà sobre el permís sol·licitat pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per sortir de la presó i assistir al naixement del seu fill una vegada es tingui constància de la proximitat del part.

La Sala de Vacances del Tribunal Suprem va dictar ahir una providència en la qual acorda ajornar la seva decisió per quan s'acosti la data del naixement, previst, en principi, per al pròxim 22 de setembre.

Tant la Fiscalia com la Junta de Tractament de la presó han informat favorablement a la concessió del permís extraordinari. El fiscal del TS considera que la situació plantejada per la defensa de Cuixart, en presó preventiva i a l'espera que el Suprem dicti sentència del judici del procés, encaixa en els supòsits legalment previstos que justifiquen la concessió del permís extraordinari, tal com estableix la Llei general penitenciària.

Precisament, l'article 47 de la llei esmentada estableix que en cas «d'enllumenament de la dona» es concediran permisos de sortida als reclusos, «tret que hi concorrin circumstàncies excepcionals».