Temps amb la família, per a la lectura i per viatjar a diferents indrets de Catalunya, o més enllà. Els polítics catalans també agafen vacances i opten per trencar el ritme frenètic del darrer curs polític de diferents maneres.

El president del Govern, Quim Torra, ha optat per no marxar de vacances fora del país i quedar-se aquests dies amb la família a Catalunya. Aquesta setmana ha fet una escapada curta al Prepirineu català amb la família, on ha sortit a fer caminades per la muntanya. També ha tret partit del temps lliure per llegir, escriure, fer activitats culturals, mantenir reunions i contactes.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha optat per quedar-se al seu poble, Pineda de Mar, a passar els dies de vacances. Pocs mesos després del naixement de la seva filla, la Clàudia, el conseller d'Economia vol passar amb ella les setmanes d'agost que no hagi d'ocupar-se d'altres conselleries.

La nova líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, aprofita les vacances per a viatjar a Atenes, on explica que podrà gaudir de la mitologia grega, que l'apassiona, i de la gastronomia del país. Com la resta de polítics, també podrà passar uns dies amb la seva família i amics.

El líder del PSC, Miquel Iceta, no ha arriscat i ha passat uns dies a Menorca, on viatja cada estiu. Allà aprofita per visitar la seva platja preferida, la Cala Pregonda.

La presidenta de CatECP, Jéssica Albiach, dedica el seu mes de vacances als viatges. Mentre que a principis d'agost ja ha gaudit d'uns dies amb un grup d'amics a les platges de Màlaga i Cadis, a Andalusia, a finals de mes tornarà a passar per la costa, en aquest cas la catalana. Com cada any, estarà uns dies amb la família a un càmping de la Costa Brava. També té previst viatjar a Tailàndia amb la seva mare per celebrar els 40 anys que la líder dels comuns ha fet enguany.

El líder del PP, Alejandro Fernández, va fer les vacances al juliol, quan va marxar a Astúries, la terra de la seva família, per fer-los una visita, relaxar-se i compensar amb ells el temps que diu que li roba la política.