L'Ajuntament d'Alcanar exigeix transparència al Govern espanyol i la creació d'una comissió d'investigació dels atemptats del 17-A. El govern municipal va tornar-ho a demanar ahir a través d'un comunicat, just el dia que fa dos anys de l'explosió del xalet ocupat per la cèl·lula terrorista a la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja. L'Ajuntament va mostrar-se preocupat per les revelacions periodístiques publicades pel diari digital Público, segons les quals el CNI havia fet un seguiment i escoltava les converses dels terroristes fins a cinc dies abans de l'atac o que el cervell de la trama, l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, era confident dels serveis secrets espanyols.

El consistori va demanar la màxima transparència i una investigació en profunditat dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils de l'agost del 2017 i de l'explosió prèvia que va tenir lloc al xalet d'Alcanar Platja. «Reclamem al Govern de l'Estat que faciliti la informació sobre aquests atemptats i que aclareixi si són certes les informacions del diari Público», recull el comunicat.

L'Ajuntament d'Alcanar considera «el silenci» del Govern espanyol «una manca de respecte vers la ciutadania i, especialment, vers les víctimes». Per això, va reclamar la creació d'una comissió d'investigació que permeti «aclarir els fets i depurar responsabilitats, si escau, per tal que els ciutadans i ciutadanes d'Alcanar puguin tenir tota la informació sobre el que va passar».

A més, l'Ajuntament d'Alcanar va recordar que, a hores d'ara, nou persones que van viure l'explosió d'Alcanar Platja han estat reconegudes com a víctimes per la Direcció General de Suport a Víctimes del Terrorisme del ministeri de l'Interior. No obstant, va afegir l'Ajuntament, el ministeri fiscal ha desvinculat l'explosió d'Alcanar dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l'agost del 2017. «No sabem en quina situació deixa les 29 persones incloses en l'acte de processament del jutge de l'Audiència Nacional el fet que el ministeri fiscal no consideri les explosions d'Alcanar com a atacs terroristes», va afirmar l'Ajuntament.