Corea del Nord va tornar a llançar dos projectils de curt abast en la seva sisena prova d'aquest tipus en menys d'un mes i va amenaçar de trencar el diàleg amb Seül en protesta per les seves maniobres militars amb els Estats Units. Els llançaments van tenir lloc a primera hora del matí des de la província de Kangwon, a la costa oriental nord-coreana.

Els projectils de curt abast, el tipus exacte dels quals encara han de ser determinats, van arribar a una alçada de 30 quilòmetres i van recórrer una distància d'uns 230 quilòmetres de vol abans de caure al mar del Japó (anomenat mar de l'Est a les dues Corees), segons l'anàlisi de l'Estat Major Conjunt sud-coreà (JCS).

El d'ahir és el sisè llançament d'aquest tipus que Corea del Nord realitza des del 25 de juliol passat, quan va afirmar haver provat dos míssils de curt abast de nou desenvolupament propi, i es va produir tot just sis dies després de l'últim test.

Després d'una reunió d'emergència celebrada poc després del test, l'oficina presidencial de Seül va instar el país veí a aturar aquest tipus de llançaments, que, afirma, podrien augmentar la tensió militar a la península, i va assenyalar que tant el país com el seu aliat EUA es mantindran alerta davant potencials proves futures.

Aquests últims llançaments de Pyongyang van tenir lloc el mateix dia en què Pyongyang va amenaçar Seül de trencar el diàleg bilateral en una aparent protesta per les maniobres militars que desenvolupa amb Washington.