L'aparició de dos primers casos d'Ebola a la província congolesa de Kivu del Sud (a l'est del país) va desencadenar les alarmes a la República Democràtica del Congo (RDC), on fins ara aquesta epidèmia s'havia mantingut a la zona nord-oriental, amb més de 1.900 morts. Segons el coordinador general de la resposta contra el brot d'Ebola, Jean-Jacques Muyembe, els nous casos es corresponen amb una dona jove morta el 14 d'agost i un dels seus fills. «Acabo de confirmar-ho després d'un examen efectuat pel nostre laboratori», va assenyalar Muyembe.

La notícia va ser corroborada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que va detallar que la dona morta i el seu fill havien viatjat des de la localitat congolesa de Beni -a l'epicentre de l'epidèmia a Kivu del Nord- fins a la zona de Mwenga, situada al sud-oest de Bukavu (capital de Kivu del Sud). Això converteix Kivu del Sud en la tercera província congolesa afectada per aquesta epidèmia, que fins ara estava confinada a les províncies nord-orientals de Kivu del Nord i Ituri. «Tan aviat com es va donar l'alerta, els equips de resposta sobre el terreny es van mostrar preparats per donar tractament, rastrejar els contactes i començar la vacunació», va explicar l'agència de l'ONU al seu compte de Twitter.

Per la seva banda, Muyembe va demanar «calma a la població» i va destacar que «tot l'equip i la resposta realment estan funcionant», a més de confirmar que tots els esforços se centren ara a salvar la vida del menor contagiat.