La situació a l'Aeroport de Barcelona ahir va ser de «normalitat», amb esperes de 15 minuts de mitjana per passar els filtres de seguretat coincidint amb la setena jornada de vaga convocada pels vigilants dels controls per exigir millores salarials i laborals.

Fonts d'Aena van informar a Europa Press que a primera hora hi va haver alguna punta que va superar els 20 minuts d'espera, però no va alterar l'activitat normal de l'Aeroport.

La vaga indefinida i de 24 hores dels treballadors de Trablisa, adjudicatària del servei de seguretat des 2018, va començar el divendres, i els serveis mínims decretats per la Delegació del Govern a Catalunya són del 90%.

Dimarts els vigilants dels filtres de seguretat de l'aeroport del Prat, en vaga des de fa una setmana, van presentar dues denúncies perquè consideren que s'estan vulnerant els seus drets. La primera van entregar.la a Inspecció de Treball, on van denunciar que Trablisa -empresa concessionària- està traslladant personal d'altres aeroports cap a Barcelona per minimitzar els efectes de la vaga. No és previst que el cas es resolgui fins d'aquí a 10 mesos.