L'àvia palestina de la congressista Rashida Tlaib, vetada per Israel com a part de l'enfrontament entre la seva neta i el president nord-americà, Donald Trump, va demanar a Déu que «arruïni» el mandatari nord-americà.

La congressista es troba ara al centre d'una polèmica que ha unit a Donald Trump i al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, contra els demòcrates nord-americans.

Després de rebre pressions de Trump, Israel va prohibir, dijous, una visita de Rashida Tlaib i el seu company demòcrata, Ilhan Omar, als territoris palestins. L'endemà, Israel va dir que deixaria que Tlaib visités a la seva família a Cisjordània per raons humanitàries, però Tlaib va rebutjar l'oferta i va dir que Israel havia imposat restriccions destinades a humiliar-la.

Divendres a la nit, Trump va tuitejar: «La representant Tlaib va escriure una carta als israelians perquè desitjava desesperadament visitar la seva àvia. El permís va ser ràpidament atorgat, però Tlaib va rebutjar l'aprovació de manera desagradable, una completa trampa. L'única guanyadora aquí és l'àvia de Tlaib. No haurà de veure-la ara!».

Muftia Tlaib, de noranta anys, asseguda al seu jardí al poble de Beit Ur Al-Fauqa, diu que no se sent impressionada pel president. «Trump em diu que hauria d'estar feliç que Rashida no vingui», va manifestar: «Que Déu l'arruïni».

L'oncle de la Rashida, Bassam Tlaib, va confirmar que les dones no s'havien vist des del 2006: «Anava a matar una ovella quan la Rashida arribés i preparar el seu menjar preferit: fulles de parra», va explicar.