Autoritats i familiars de les víctimes de l'atemptat jihadista del 17 d'agost de 2017 han retut homenatge a les 16 persones mortes en un acte organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats del Terrorisme (UAVAT) al Pla de l'Ós, el lloc on la furgoneta de Younes Abouyaaqoub va acabar el seu recorregut.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encapçalat la representació institucional, al costat del president e la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el president del Senat, Manuel Cruz, i representants dels partits polítics. L'homenatge ha estat un acte breu amb un minut de silenci i en l'ofrena floral, clavells blancs, i la interpretació per part d'un violoncel·lista, de 'El cant dels ocells'. Els familiars i les víctimes de l'amptat han estat els principals protagonistes de l'acte i els primers a fer les ofrenes florals.

Tant la Generalitat com l'Ajuntament han organitzat també una recepció i un acte de recolliment, respectivament, per als familiars i tancats al públic i a la premsa.