Un nen de quatre anys i el seu pare, de 29, han mort ofegats aquest dissabte a la platja de Riells de l'Escala (Alt Empordà). Segons Protecció Civil, els fets han passat poc abans de dos quarts de quatre la tarda, quan el telèfon d'emergències 112 ha rebut diverses trucades informant que hi havia un nen ofegat a la platja de Riells. El servei de socorrisme ha rescatat en estat inconscient el menor, que quan s'ha ofegat es trobava a l'aigua amb el seu pare, i l'ha portat a la sorra per practicar-li maniobres de reanimació, però finalment ha mort. La mare, que estava la platja, ha alertat que trobava a faltar el pare, que també ha mort ofegat.

En rebre l'avís de la mare del nen mort, s'ha activat un dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme per localitzar el pare desaparegut. Finalment, l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra ha trobat a les cinc de la tarda amb la càmera tèrmica el cos de l'home en una zona que fa uns tres metres de profunditat. En el dispositiu de recerca també ha participat Salvament Marítim i els Bombers de la Generalitat.

Una embarcació amb personal d'emergències ha acostat l'home fins a la platja, on el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) li ha practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que finalment ha mort.

El SEM ha activat suport psicològic per atendre la dona i també ha activat dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat. També s'ha desplaçat fins al lloc personal del CAP de l'Escala.

La platja de Riells de l'Escala disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment dels fets onejava la bandera verda. Amb les d'aquesta tarda, són 21 les persones que han mort a les platges catalanes aquest estiu.